Nyhetsbrev juni 2021 (I)

Vikar for vaktmester

Styret har tilsatt en sommervikar for vaktmester. Han heter Iman, er 29 år og bor i Sandvika. Iman vil også steppe inn om vaktmesteren er sykmeldt. Han er på opplæring denne uka, så ta godt imot han!

P-service med digital løsning for gjesteparkering.

Den leveres i to moduler, en for gjesteparkering og en for beboerparkering.

Den digitale gjesteparkeringen kan alle beboere benytte når de får besøk. Du kan enkelt og sikkert utstede en digital parkeringstillatelse til dine gjester. Se demo av løsningen på: https://gjest.p-service.no/ – med brukernavn 998 og passord  12345, klikk og følg instruksjoner på skjermen.

Når du behøver en utvidet parkeringstillatelse til f. eks. en håndverker, som skal bruke noen dager eller uker på utbedring av diverse, kan styret, eller vaktmester ordne dette i den andre modulen.  

Løsningen koster ikke noe oss noe å bruke og kan brukes i kombinasjon med kort. Merk at den digitale gjesteparkeringen vil tilpasses borettslagets egne regler. Løsningen tas i bruk så fort P-service har fått satt opp nye skilt og brukerkonto for oss. Vi varsler deg med en gang dette er på plass.

Søppelhåndtering: Glass er ikke bare glass

Vi minner om at kun hermetikkbokser, glassflasker og syltetøytype glass skal i glasskonteineren. Porselen, melkeglass og slikt skal i restavfallet.

Isopor skal i restavfall.

Pappesker MÅ skjæres/rives i mindre biter. Det skjer fortsatt ofte at vaktmester må stappe esker ned i konteineren, fordi de «spretter» ut og sperrer nedløpet.

Avklaring om den gamle konteinerplassen

Sykehuset har nå gitt oss beskjed om at området der de gamle søppelkonteinerne sto, er regulert som friområde og strengt tatt ikke skal være asfaltert. Det er altså IKKE lov til å parkere der. Vi har imidlertid uoffisielt fått lov til å bruke plassen til aktiviteter knyttet til drift og vedlikehold av boligmassen. Dette er for eksempel plassering av konteiner til dugnaden, deponering av snømasser om vinteren og midlertidig plassering av materialer til vedlikehold.
Styret ber alle respektere dette.

Helligdagsfred, definisjon

Styret har fått en henvendelse om håndtering av helligdagsfreden. Loven sier:
§3 På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

Ved kirke eller gudstjenestested er det mens helligdagsfreden varer ikke tillatt å forstyrre gudstjenesten med unødig larm eller arbeid eller annen forstyrrende virksomhet.

Hva menes så med «utilbørlig larm»? I forarbeidet til loven, sies det:
«Selv om det skal meget til for å karakterisere en larmende virksomhet for utilbørlig, vil forbudet etter omstendighetene kunne ramme f.eks. bruk av motorgressklipper og motorsag i bolig- og hyttestrøk.»

Styret mener på denne bakgrunnen at for eksempel rengjøring av gravemaskin med høytrykksspyler ikke er å definere som utilbørlig larm, men ser at dette er et mulig diskusjonstema.

Vi har vært så heldige at vi over lang tid har hatt frivillige som har bidratt sterkt til å gjøre borettslaget penere og samtidig spare oss for til dels betydelige beløp. Derfor har vi også vært positive til noe arbeid i helger. Vi forstår at det kan være andre meninger om dette, men ber om forståelse for at dette er arbeid til alles glede.

Kjøring i garasje

Det kjøres fortsatt fort inne i garasjen. Husk at det kan være et barn like rundt svingen. Unngå ulykker, senk farten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..